Samstag 27. Juli 2024
húsvét

HÚSVÉT, AZ ÚJJÁSZÜLETÉS ÖRÖME


A keresztény különösből – legyen – emberi általános!

A keresztségben újjászületett ember, nem máig régi, s mától új, mert a Tökéleteshez mérve mindig régi, s mivel szándékában „leküzdi” tegnapi önmagát, és ma újra születik, ezért mindig új is. A keresztény ember lényege szerint „folyton születik”.

Istenes Szent János szobra

ISTENES SZENT JÁNOS ÜNNEPE

MÁRCIUS 8.

 

Az irgalmasrendi gyógyító kultúrát Istenes Szent János jeleníti meg, amelynek feltétele, találkozás Jézus Krisztussal, aki a látó-szív ajándékával gazdagítja a gyógyítókat.

 

Az ünnep, a kórházak, a betegek és a gyógyítók Égi Pártfogójának ünnepe, alkalom arra, hogy irgalmasrendi intézményeink munkatársai elhivatottságukat és lelkületüket Istenes Szent János magával ragadó példájához igazíthatják.

 

P. Kozma Imre OH

a Betegápoló Irgalmasrend

Magyarországi vezetője

 

ÜZENET A BETEGEK VILÁGNAPJÁN

 

A Betegek Világnapja a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek munkatársait, a betegek szolgálatában, két gondolatáramlás találkozási pontjára rendeli, amit a részvét és hűség fogalma jelez, és két embert egyesít.

 

A részvét ösztönös mozdulat, a betegséggel együttlétre kényszerülő ember felé, akit rémképek gyötörnek, és szorongó kérdései önmagával szembesítik.

A részvét önmagában nem elegendő, akkor ér valamit, ha a könyörület embereiként, - ami hűség önmagunkhoz -, olyan kapcsolatot építünk a beteggel, amely „erő a gyöngeségben”.

 

Istenes Szent János családjában a Betegek Világnapja szellemében, a gyöngeség és erő találkozásában ismerjük fel az élet ígéretét.

 

Tisztelettel és együttérzéssel

 

 

P. Kozma Imre OH

a Betegápoló Irgalmasrend

Magyarországi vezetője

450 ÉVES A BETEGÁPOLÓ IRGALMASREND

450 ÉVES A REND

Keresztényi szeretet

ÁDVENTI ÜZENET

Irgalmasrendi intézményeink lakóinak, betegeinek és dolgozóinak

 

Kedves Testvérek!

 

A jászol Gyermeke és a kereszt Krisztusa egymásra bízott bennünket.

Mi, azért szállunk harcba minden védtelen szegényért és a betegségben kiszolgáltatott emberért, noha nincs „fegyverünk”, mert megtanultuk Jézustól a feltétel nélküli szeretet, és a segítés művészetét.

Halljuk az Úr szavát: Amit egynek tesztek, nekem teszitek. Ha éhezőt láttok, az az éhező én vagyok. Ha beteget ápoltok, gyógyítotok, én vagyok az.

 

Áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok.

 

P. Kozma Imre OH

a Betegápoló Irgalmasrend

Magyarországi Vezetője

 

Hozzátartozó

FONTOS!!!!

LÁTOGATÁSI TILALOM FELOLDÁSA

Az Operatív Törzs 2021.05.21. bejelentése alapján, a Betegápoló Irgalmasrend gyógyító intézményeiben is lehetővé válik a betegek látogatása.


A látogatás feltételei a következőek:
1. Látogatási idő:

Budai Irgalmasrendi Kórház: minden nap 16.00 és 18.00 óra között

Váci Irgalmasrendi Kórház: minden nap délelőtt 11 órától 13 óráig illetve délután 15 órától 18 óráig

Pécsi Irgalmasrendi Kórház: minden nap délelőtt 11 órától 13 óráig illetve délután 15 órától 18 óráig

2. Érvényes védettségi igazolvány vagy EESZT mobil applikációjánakfelmutatása. Védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszt.
3. A Látogató valamilyen személyes okmányával köteles igazolni magát.

4. Lázas illetve fertőző betegségben szenvedők, légúti tüneteket produkáló személyek (orrfolyás, tüsszögés, köhögés, láz) nem látogathatják betegeinket.

5. 1 napon 1 beteget csak 1 látogató látogathat.
6. A beteglátogatás időtartama az 1 órát nem haladhatja meg, a betegellátás érdekében a látogatás bármikor korlátozható, megszakítható.
7. A látogatás során a szájat és az orrot eltakaró sebészi, illetve FFP2 vagy FFP3 maszk viselése kötelező. A látogatás előtt és után, a kézfertőtlenítés kötelező.

 

Kérjük a fentiek szigorú betartását és megértését!

 

Köszönjük!

Hungary Helps

Szenegálban is segítenek a magyarok a Hungary Helps jóvoltából

 

P. Kozma Imre OH, irgalmasrendi szerzetes vezetésével a magyarországi Betegápoló Irgalmasrend képviseletében, két máltai munkatársa kíséretében Szenegálba látogatott, hogy a thies-i egyházmegye tulajdonában lévő irgalmasrendi kórház fejlesztéséről tárgyaljanak.

Kapunk tárva,
a szívünk még inkább!

Istenes Szt. János (1495-1550)

Provinzialat
Barmherzige Brüder

Taborstraße 16
A-1020 Wien

Telefon: +43 1 21121-1100
Fax: +43 1 21121-1120
Darstellung:
http://www.irgalmasrend.hu/