hétfő 4. március 2024
Szentmise a váci irgalmas kápolnában

Szentmise a váci irgalmas kápolnában minden vasárnap

Vasárnaponként 16 órakor Kelemen Ervin atya, budapesti kórházlelkész, mutat be szentmisét a Borromeo Szent Károly kápolnában. 

SZENTMISE

M E G H Í V Ó

 

 

ISTENES SZENT JÁNOS

 A betegek, ápolók és kórházak védőszentje 

 

Ünnepi szentmise

 

Időpont: Március 8 (péntek) 13.30 óra

Helyszín:Váci Irgalmasrendi Kórház Kápolnája

 

Bemutatja: Bezák Tamás esperesplébános 

HÁZSZENTELÉS A VÁCI KÓRHÁZBAN

“Békesség a háznak, és minden lakójának!”

SZEMINARISTÁK LÁTOGATÁSA

A VÁCI KÓRHÁZBAN

A Váci Egyházmegye papnövendékei a december 23-i karácsonyi karitatív programjuk alkalmával az idei évben kórházunkba tettek látogatást. 

KARÁCSONY VÁRÁS

a Váci Irgalmasrendi Kórházban

 

 

Nagy öröm volt számunkra, hogy három év után újra személyesen indulhattunk el kórházunk osztályaira, hogy a betegekhez is elvigyük a Messiás születésének örömhírét. Önkéntesek, kórházi dolgozók betlehemmel, gitárszóval, a folyosón felcsendülő karácsonyi énekekkel próbáltunk egy kis ünnepi hangulatot csempészni a kórtermek falai közé. Szerény ajándékokkal, szentképekkel, a hittanos gyerekek jókívánságaival és szépséges mézeskalács angyalokkal leptük meg a betegeket. Amiket ezúttal is köszönünk a Váci Egyházmegye hittanárainak és hittanosaiknak és Gill Zsuzsannának! Meghitt pillanatokat élhettünk meg újra. Többször szökött könny, hol a betegek, hol pedig a mi szemeinkbe. Hála érte!

 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk!

Isten Szolgája Mindszenty József hercegprímásról szóló tablókiállítás

A Váci Irgalmasrendi Kórházban 2024. december 10-én, advent második vasárnapjának délutánján, zenés ünnepség keretében nyílt meg az Isten Szolgája Mindszenty József hercegprímásról szóló tablókiállítás. 

Csoportos foglalkozás

 

November 10-én a betegek részére megtartott kis csoportos foglalkozáson nagy örömmel vettek részt az új betegek is, illetve a korábbi létszám is hiánytalanul képviseltette magát.

Őszi hangulatban telt a foglalkozás: falevelekből képeket készíthettek a résztvevők. Apró terméseket helyeztek el rétegelve kis üvegcsékben és okoztak ezzel örömet maguknak és hozzátartozóiknak, mert igény szerint mindenki ez elkészített művet magával vihette vagy tovább ajándékozhatta.

 

Betegápoló Irgalmasrend
Váci Irgalmasrendi Kórház
Március 15. tér 7-9.
2600 Vác
Telefon: +36 27 319450

Betegápoló Irgalmasrend

Váci Irgalmasrendi Kórház

2600 Vác
Március 15. tér 7-9.

Telefon: +36 27319450

Fax: +36 27315530

Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/