szombat 13. április 2024
Reumatológia Centrum

Üdvözöljük a Reumatológia Centrumban!

Prof. Dr. Géher Pál

2016-ban a mozgásszervi betegek komplex ellátásának igénye hívta életre a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházában a Reumatológia Centrumot. A centrum reumatológiai és rehabilitációs fekvőbeteg osztályrészekből (175 ágyon), szakambulanciából (párhuzamosan 4 rendeléssel), valamint osteoporosis- illetve arthritiscentrumból, fizioterápiából és klinikai farmakológiai egységekből áll. Ezek részletes leírását lásd az adott szakterületeknél).

 

Feladatunk a mozgásszervi betegek konzervatív kezelése az aktív ellátástól a rehabilitációig, szoros együttműködésben Ortopédiai osztályunkkal, az esetlegesen szükségessé váló műtétek, illetve az azt követő rehabilitáció érdekében. A centrum a kórház egészéhez hasonlóan országos felvételi lehetőséggel, a reumatológia vonatkozásában regionális és területi ellátási kötelezettséggel, a rehabilitáció vonatkozásában területi ellátási kötelezettséggel bír.

 

A centrum reumatológiai osztálya egyben a Semmelweis Egyetem ÁOK III. Belgyógyászati Klinika Reumatológiai és Fizioterápiás Tanszéki csoportjának I. részlege, amelynek feladata a reumatológusok szakorvosképzése.

 

  • a Centrum vezetője: prof. dr. Géher Pál
  • a Reumatológia osztály vezetője: dr. Nagy György docens
  • a rehabilitációs osztályok vezetői: dr. Baranyai Ildikó és dr. Rojkovich Bernadette PhD főorvosok.
Budai Irgalmasrendi Kórház
Reumatológia Centrum
Telefon: +36 1 4388514
Telefon: +36 1 4388523

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/