kedd 28. január 2020

Kedves Látogatónk!

A Budai Irgalmasrendi Kórház 210 éve, 1806-ban történt alapítása óta szolgálja az Magyarország minden részéről hozzá érkező betegek gyógyulását.

Az intézményben évente 350 000 betegtalálkozás történik. 309 aktív, 40 krónikus és 135 rehabilitációs ágyon, 40 szakrendelésen 120 orvos és 450 fő szakszemélyzet segítségével zajlik a fekvő- és járóbeteg-ellátás.

Karácsonyi ünnepség 2019 - BIK

AZ ADVENT a VÁRAKOZÁS, a SZERETET és egy kicsit a MEGEMLÉKEZÉS IDŐSZAKA

Adventi és karácsonyi ünnepség a kórházban

Az lenne a jó, ha mindennap karácsony lenne, ilyenkor az emberek összegyűlnek egy kis időre elcsendesednek, számotvetnek és összefognak, hogy közösen továbbvigyék a karácsony szentségének örökséget. Mi is ezt tettük 2019. december 13-án.

 

FIGYELEM!

XXI. századi kórház

 

Kedves Betegek, Kedves Látogatók!

 

2018-ban a Magyar Kormány 10 milliárd Ft-os támogatásából illetve az Irgalmasrend 8 milliárd Ft önerejéből megkezdődött az 1903-ban megnyitott főépület teljes felújítása, belső átépítése illetve a Vidra utcai és a központi műtő új szárnyak felépítése.

A beruházás célja egy XXI. századi követelményeknek megfelelő, magas felszereltségű kórházépület kivitelezése és ezzel együtt a betegellátás körülményeinek radikális javítása.

2019 tavaszára a beruházás olyan fázisához ért el mikor szükségessé vált egyes szakrendelések áthelyezése vagy az épületen belül vagy a kórház másik épületébe (Frankel Leó út 31.). Kérjük minden esetben, mikor vizsgálatra jönnek érdeklődjenek az adott szakrendelőben, hogy esetükben történt-e változás.

Az építkezésnek ezen szakasza jelentős zajjal, porral jár, ami kellemetlen mindenki számára.

Ezúton kérjük és köszönjük megértésüket, hogy napról napra türelmükkel segítik kórházfejlesztésünket.

Köszönettel: 

 

A kórház Kollegális Vezetősége

FIGYELEM!!!

A FRANKEL LEÓ ÚT 17-19 SZÁM ALATTI NAGY BERUHÁZÁS MIATTI VÁLTOZÁSOK

Kedves Betegeink és Hozzátartozók!

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Frankel Leó út 17-19 szám alatti és a Vidra utcai beruházás kiviteli tervének 2. üteme a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, Kozma Imre atya által elfogadásra került. 

Ennek értelmében a beruházási munkálatok abba a szakaszba érkeztek, hogy a belső udvar 2018. november 20-tól a kivitelező részére átadásra kerül, mint munkaterület, így mind az autó- mind a gyalogosforgalom megszűnik, a teherporta felől a továbbiakban nem lehet a kórházat megközelíteni. Gyalogos forgalom kizárólag a Frankel Leó utcai bejáraton lehetséges a jövőben a beruházás befejezéséig, az akadálymentesített bejárat pedig a Gránátalma Patika melletti kapunál lett kialakítva. Gépjárművel csak az utcán lehet november 20-tól megállni és parkolni.

 

Megértésüket és segítő támogatásukat köszönjük!

Kávéházi esték

A MAGYAR ZENE HANGJAI EURÓPÁTÓL ÁZSIÁIG

Koncert zenével és tánccal a magyar zenetörténet századaiból

Időpont: 2018. július 8. vasárnap 18. óra

Helyszín: Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház Árpád fejedelem útja 7 szám alatti épületének aulája

 

Belépés: díjtalan

 

Közreműködik: a Pannon Voices

Vezényel: Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy

Semmelweis nap 2018

SEMMELWEIS NAPOT ÜNNEPELTÜNK

Idén is kiosztásra kerültek a kinevezések, jutalmak, elismerések

Semmelweis Ignác Fülöp 1818. július 1-én egy fűszerkereskedő ötödik gyermekekként látta meg a napvilágot. Ugyan szülei jogásznak szánták, de az egészségügy nagy szerencséjére már első évben átiratkozott az orvostudományi karra. Nyitottságának, a tanulás és fejlődés utáni vágyának és a segíteni akarásának köszönhetően rájött mi okozza a gyermekágyi lázat. Kutatásainak majd intézkedéseinek köszönhetően óriási mértékben csökkent a szülészeti osztályon a gyermek ágyi lázban meghaltak aránya. Ennek köszönhetően tekintik őt az anyák megmentőjének. Az ő születésének évfordulóján az egész magyar egészségügy megáll és tiszteleg a szakmában dolgozók elhivatottsága, kitartása előtt. 

Nyárköszöntő fúvós koncert

Nyárköszöntő fúvós benyomások

Veli Bej kávéházi esti koncert

Időpont: 2018. június 20. 18.00 óra
Helyszín: II. Árpád fejedelem útja 7. aula

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
Pf. 98.
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388400
Telefon: +36 1 4388500

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 14388400, +36 14388500
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/