csütörtök 13. június 2024

Kedves Látogatónk!

A Budai Irgalmasrendi Kórház 210 éve, 1806-ban történt alapítása óta szolgálja az Magyarország minden részéről hozzá érkező betegek gyógyulását.

Az intézményben évente 350 000 betegtalálkozás történik. 309 aktív, 40 krónikus és 135 rehabilitációs ágyon, 40 szakrendelésen 120 orvos és 450 fő szakszemélyzet segítségével zajlik a fekvő- és járóbeteg-ellátás.

CT, MR átadó ünnepség

ÜNNEPÉLYES CT ÉS MR ÁTADÓ

Kórházunk 2024. április 17-i CT- és MR-berendezésének ünnepélyes átadóján Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, Jesús Etayo Arrondo atya, a rendünk generálisa, Saji Mullankuzhy , az osztrák rendtartomány tartományfőnöke felidézte rendünk magyarországi múltját, az 1806-os alapkőletétel óta végzett ápolói és gyógyítói munkát.

BETEGEK VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELTÜK

“Amikor betegek vagyunk, az első gyógyszer, amire szükségünk van, az együttérzéssel és és gyengédséggel teli közelség.” (Ferenc pápa a betegek 32. világnapjára írt üzenetéből) 

 

 

BALÁZS ÁLDÁS

Február 3-án ünnepeltük Szent Balázs püspök és vértanú emléknapját, melyről mi is megemlékeztünk a kórházban mondott szentmisékben. A fül-orr-gégészet betegeinek külön felajánlottuk a balázsáldás lehetőségét. 
 Gyógyító intézményként tudjuk, az egészség milyen törékeny kincs. Megóvása és helyreállítása sokszor nehéz feladat. Ebben a feladatban Isten nem hagy magunkra bennünket Az áldás felekezeti hovatartozás nélkül elősegíti azt a kapcsolatot, melyben Isten óvó és gyógyító módon jelenhet meg életünkben.
Pasztorális Tanács

HÁZSZENTELÉS A BUDAI KÓRHÁZBAN

Vízkereszt napja a karácsonyi ünnepi időszak zárása és a farsangi időszak kezdete, illetve a ház és lakásszentelések ideje. Régen a gyerekek ilyenkor a napkeleti bölcseknek, három királyoknak öltözve járták a házakat, így köszöntötték az ünnep alkalmával a szomszédokat. Ezzel együtt szokás volt vízkeresztkor a víz és a tömjén megszentelése.

 

Szentmisén emlékeztünk elhunyt munkatársainkra

2023. november 3-án elhunyt kórházi dolgozókról emlékeztünk meg közösen a Szent István kápolnában. A pasztorális tanács kezdeményezésében megvalósult közös imádság és gyertyagyújtás harminchárom eltávozott orvosként, ápolóként, műszaki vagy irodai területen dolgozott kollégáért szólt. 

FIGYELEM!!!!

Változik a házirend és látogatási rend

 

Tisztelt Betegek, Hozzátartozók!

 

A megbetegedések számának drasztikus növekedése miatt a kórház vezetése 2023. október 2-től visszavonásig elrendelte a következőket:

  1. A kórház egész területén kötelező a maszk viselése.
  2. Minden bent fekvő beteg egyszerre csak egy látogatót fogadhat.
  3. Amennyiben több beteg fekszik egy kórteremben abban az esetben maximum két látogató tartózkodhat a kórteremben.
  4. Kérjük, hogy a rendelésre várakozás idején tartsák a 1,5 méteres távolságot egymástól.

 Megértésüket köszönjük!

FIGYELEM!!!!

2023. május 1-től változnak az ápolási díjak

Tisztelt Betegeink!
Tisztelt Hozzátartozók!

 

A Betegápoló Irgalmasrend küldetése, hogy magas színvonalú ápolást biztosít a Kórház betegeinek, jó házigazdaként vendégnek tekinti Őket. Ehhez azonban sajnálatos módon az állami és a rendi támogatás mellett a Betegeinknek, azok Hozzátartozóinak ápolási díjjal szükséges támogatni Kórházunk működését.

 

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
Pf. 98.
1023 Budapest
Kérjük tájékozódjanak a szakrendelések emailes és a fekvőbeteg osztályok saját telefonos elérhetősége után a weboldalon! www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/jarobetegellatas www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/fekvobetegellatas
Telefon: +36 1 4388605-Munkanapokon 8 és 15 óra között
Telefon: +36 1 4388606-Munkanapokon 8 és 15 óra között

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/