csütörtök 27. január 2022

Kedves Látogatónk!

A Budai Irgalmasrendi Kórház 210 éve, 1806-ban történt alapítása óta szolgálja az Magyarország minden részéről hozzá érkező betegek gyógyulását.

Az intézményben évente 350 000 betegtalálkozás történik. 309 aktív, 40 krónikus és 135 rehabilitációs ágyon, 40 szakrendelésen 120 orvos és 450 fő szakszemélyzet segítségével zajlik a fekvő- és járóbeteg-ellátás.

Fontos!

LÁTOGATÁSI TILALOM ALATT A HOZZÁTARTOZÓK TÁJÉKOZTATÁSA

KEDVES HOZZÁTARTOZÓK!
 
2021. november 1-én 6.00 órától az NNK erre vonatkozó határozatának visszavonásáig kórházunk valamennyi fekvőbeteg osztályán látogatási tilalom lép életbe. 
A jelenlegi egészségügyi vészhelyzetben minden egészségügyi intézmény nagyon le van terhelve, az osztályos telefonhívások kezelése nehezen megoldott. Emellett a GDPR miatt sajnos betegekről csak korlátozottan és bizonyos ellenőrzést elvégezve tudunk csak információkat kiadni. Azonban törekszünk arra, hogy minden hozzátartozót meg tudjunk nyugtatni, kellő információval tudjunk ellátni a család tagja egészségügyi állapotát illetően illetve a nálunk lévő betegek is nyugodtan tudjanak gyógyulni annak tudatában, hogy a hozzátartozóik megfelelően informálódhatnak felőlük. Ehhez kérem a következő tájékoztatást legyenek szívesek elolvasni és betartani:
 
COVID HOT-LINE

INFORMÁCIÓS VONAL

Hozzátartozók tájékoztatása
TISZTELT HOZZÁTARTOZÓK!

Az adatvédelmi jogszabályok figyelembevételével, valamint a személyiségi jogok védelme érdekében a beteg állapotáról közeli hozzátartozói (kiskorú szülője vagy gyámja, gondnokolt gondnoka, nagykorú beteg vele együtt élő házastársa vagy élettársa, gyermeke, szülője, testvére, unokája, nagyszülője) jogosultak az egészségügyi szolgáltató részéről tájékoztatást kapni, miután hozzátartozói viszonyuk igazolásra került.

Amennyiben a betegnek az előbbiekben felsorolt közeli hozzátartozói nincsenek, úgy a betegnek joga van megjelölni - legközelebbi hozzátartozóként - az állapotáról értesíthető személyt és annak elérhetőségét. Amennyiben a beszállításra kerülő beteg állapota nem teszi lehetővé, a mentőszolgálat által rögzített hozzátartozó elérhetősége kerül nyilvántartásba vételre.

A betegnek joga van általános jelleggel vagy egyes személyeket külön nevesítve megtiltani, hogy a kórház részére információt adjon gyógykezelése tényéről, illetve a gyógykezelésével kapcsolatos bárminemű kérdésről. Ezt a tiltását a betegnek felvételekor kell jeleznie, mely rendelkezés a betegdokumentációban megjelölésre kerül.

A COVID járvány idején a túlterhelt egészségügyi dolgozók a védőruházatban nehezen tudják a telefonokat és a számítógépet tájékoztatásra használni. Ezért megértve a hozzátartozók aggódását, kérjük, hogy egy vagy két közeli hozzátartozó telefonszámát a beteg kórházi felvételekor adják meg, és a többi aggódó hozzátartozó a családtól kérjen felvilágosítást.

 

A fentiek alapján a nálunk fekvő betegekkel kapcsolatban TÁJÉKOZTATÁSi igényt a fent megnevezett hozzátartozók
Hétköznap 8 és 13 óra között, a 06-1-438-8628 központi telefonszámon illetve, az info@irgalmas.hu email címen
adhatják le, illetve juttathatják el az érintett osztályra.
Ehhez meg kell adniuk:
• a nálunk fekvő betegünk adatait: név, születési név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve és a TAJ szám (nem kötelező);
• az osztályt, ahol a beteg fekszik (amennyiben tudják);
• a telefonszámot, amelyen kérik a visszahívást.
A megadott telefonszámon 24 órán belül
• az osztály ügyeletes orvosa vagy a beteg kezelő orvosa visszahívja a hozzátartozót és röviden tájékoztatást ad a bent fekvő beteg állapotáról;
• az osztály nővére vagy a beteg ápolási egység vezető nővére visszahívja a hozzátartozót és tájékoztatást ad a beteggel kapcsolatos teendőkről.
A fenti idősávon kívül, azaz ügyeleti időben az osztályokon lehet érdeklődni a következő számokon:
Kardiológiai Osztály: 438-8566
Kardiológiai Osztály Koronária Őrző: 438-8576
Intenzív Terápiás Osztály: 438-8405

Intenzív Terápiás Osztály 2.: 06-30 -0106-318

Reuma Centrum: 438-8515, 438-8516
Reuma Centrum COVID 1. Ellátási Részleg: 438-8525, 
Belgyógyászati Centrum COVID Ellátási részleg: 06-30-010-8316
Belgyógyászati Centrum:  06-30-010-8322
Sebészeti Osztály: 438-8454
Urológiai Osztály: 438-8444

Prof dr. Nagy György vezetésével készült cikk a nehezen gyógyítható reumás betegségekről

 

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeképpen nemrég megjelent SE Reuma Tanszékének vezetője, a Reuma Centrumvezetőnk prof. dr. Nagy György vezetésével az európai iránymutatás a nehezen kezelhető Reumatid Artitis kezeléséről.

Gratulálunk a cikk megjelenéséhez és kívánunk további sikeres munkát!

 

Itt található a cikk!

 

 

Siska Éva

FÁJÓ SZÍVVEL BÚCSÚZUNK SISKA LÁSZLÓNÉ NAGY ÉVA pénzügyi munkatársunktól

Kun Magdolna: A halálon túl is
A halálon túl is él az a nagy-nagy szeretet,
amely lélek a lélekkel összekötetett,
hogy ott fenn a mennyben is egyek legyenek.
Így sosem szűnik szívünkben a gyász,
mert az folytonosan hulló könnyekért kiált
azok emlékéért, kik már nem ölelnek át.
Mennyország és földi világ egy és ugyanaz,
hisz lélek a lélektől el nem szakadhat,
még akkor sem, ha a halál választja szét azt.
Hernekné Hajczinger Éva

Hernekné Hajczinger Évára emlékezünk

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett radiológus asszisztens kolléganőnk Hernekné Hajczinger Éva, akivel a kórházunk indulása óta együtt dolgoztunk, méltósággal viselt súlyos betegségben, életének 69. évében, 2020. november 14.-én elhunyt. 
Élete, mély hite, a lényéből kiáradó, kifogyhatatlan szeretete-jósága, szerénysége, a kollégákhoz és a betegekhez való viszonya, önzetlen segítőkészsége, hivatástudata, alázata mindannyiunk számára példa volt. 
Igaz barátunkat veszítettük el személyében. 
Drága Éci, nagyon fogsz hiányozni! De ugyanúgy, mint eddig, mindennap velünk leszel, mert közös emlékeink örökre összekötnek minket. 
Isten Veled, nyugodj békében!
"Én magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.." (Jn. 14)
  A Radiológia osztály nevében: Dr. Farbaky Zsófia
Dr. Szentesi Margit reumatológus, belgyógyász főorvosnő a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.

GRATULÁLUNK!

2020. október 26-án a Pesti Vigadóban dr. Szentesi Margit reumatológus, belgyógyász főorvosnő a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át dr. Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől. Az elismeréseket eredetileg augusztus 20., az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták volna át, ám ezt a koronavírus-járvány meghiúsította.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült kórházunk kardiológus főorvosa, a Szent Ferenc kórház főigazgatója Dr. Toldy-Schedel Emil.

GRATULÁLUNK!

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült kórházunk kardiológus főorvosa, a Szent Ferenc kórház főigazgatója Dr. Toldy-Schedel Emil. A kitüntetést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2020. október 23-án. Gratulálunk az elismeréshez.

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
Pf. 98.
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388605-Munkanapokon 8 és 15 óra között
Telefon: +36 1 4388606-Munkanapokon 8 és 15 óra között

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/