Wednesday 8. February 2023

Újra látogathatóak a szentmisék!

 

Kedves Testvérek!

 

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a szentmiséket újra élőben celebrálja. Várunk Mindenkit újból szeretettel minden vasárnap 9 órakor a Szent István kápolnában. 

 

 

Istenes Szent János

Főhajtás az ápolók napján!

„Miként a víz kioltja a tüzet, a szeretet éppúgy törli el a szenvedést.” (Istenes Szent János)

Ma az Ápolók Napján az ápolókra gondolunk, akik, amíg csak van rá lehetőségük, nem szűnnek meg jót cselekedni.

Különleges nap ez a mai. Érdemes a betegek és ápolók égi pártfogójának, Istenes Szent Jánosnak szavaira figyelni, amelyekre, az ünnepnap alkalmával, Köztársasági Elnök úr felesége, Anita asszony is utalt: „Az ápolók minden napja különleges nap” - amit Istenes Szent János saját szavaival, így folytatott volna - , mert az ember nagy lehetősége, a legkiszolgáltatottabbaknak, a betegeknek irgalmas szívvel védelmet és biztonságot nyújtani.

Aláírás gyűjtés

Kérés minden magyarhoz, akinek van segítő jobbja!

 

Minden kattintás "mentőöv"! www.irdala.hu

A nagyreményű Európában Európa őshonos nemzeti kisebbségei a 21. században megmaradásukért küzdenek.
Európa igazai segítségét várják.

Mi, magyarok a Trianon-Diktátum 100. évfordulóján, elsősorban a nemzettestből kiszakított, árvaságra juttatott, őshonos magyar kisebbség sorsáért aggódunk, de szolidaritásban minden európai kisebbséggel.

Csak egy kattintás és életeket ment!

P. Kozma Imre OH

KOZMA IMRE ATYA HÚSVÉTI ÜZENETE

Gondban az Isten miattunk

 

Az idei nagyböjtben világjárvány formájában, láthatatlan erők jelentek meg, a látható világban.

Nem tudjuk, hogy a reménység több- e szívünkben, vagy a kétségbeesés?

Kezünkben néhány „elrongyolódott”, „összegyűrt” szó, Isten nagyszerű valósága helyett.

 

 

KÖSZÖNJÜK!

KÖSZÖNÜNK MINDEN TÁMOGATÁST!

Legyen az egy kedves szó, egy taps, önkéntes munka, kézzel varrott szájmaszk vagy épp valamilyen tejtermék, pizza,  nagyon-nagyon köszönjük az összes felajánlást, támogatást, biztatást. Köszönjük, hogy gondolnak ránk, az egészségügyi dolgozókra ebben a nehéz időszakban. Mi, úgy mint minden nap, tesszük a dolgunkat, azt, amire felesküdtünk, azt a munkát, amiben mindig is hittünk. Minden típusú támogatásnak örülünk, szívesen fogadjuk a kommunikacio@irgalmas.hu vagy a foig.titkarsag@irgalmas.hu illetve az önkéntes munka felajánlást a bartfai.eva@irgalmas.hu email címeken. 

 

KÖSZÖNJÜK!

Tájékoztató az eljárásrendben alkalmazandó COVID-19 fertőzés által érintett területekről 2020. március 11.

 

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai és egyéb nemzetközi jelentések is azt mutatják, hogy szinte a világ összes országában azonosítottak már új koronavírus okozta fertőzést (COVID-19).

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2020. március 2-án kiadott, magyarországi eljárásrend alkalmazása során az érintett területek közül elsősorban az alábbi országokat/területeket kell figyelembe venni:

  • Olaszország (egész területe)
  • Kína
  • Irán
  • Dél-Korea
  • Németországban Heinsberg járás (Észak-Rajna-Vesztfália tartományban)

A fenti területekről érkező, tünetes betegeket gyanús/kivizsgálás alatt álló esetnek kell tekinteni és kötelező az eljárásrend szerint intézkedni, beleértve az elkülönítést és a mintavételt.

 

A klinikai és a járványügyi adatok alapján az orvos (háziorvos, kezelőorvos) és/vagy a népegészségügyi hatóság dönthet úgy, hogy egy légúti tüneteket mutató betegnél új koronavírus kimutatására irányuló laboratóriumi vizsgálatot kezdeményez akkor is, ha a beteg nem a fentiekben felsorolt területeken járt. Ekkor azokat az országokat/területeket kell figyelembe venni, ahol jelenleg fokozott kockázat valószínűsíthető, ide tartozik például:

  • Franciaország
  • Spanyolország
  • Svájc
  • Németország (egész területe)

 

Szenzoros kézfertőtlenítő

SZENZOROS KÉZFERTŐTLENÍTŐ A KÓRHÁZAK EGÉSZ TERÜLETÉN!

 

Az Irgalmasrend mindkét kórházának az egészségügyi ellátást végző épületeiben, így Budapesten és Pécsett is már több mint egy éve nem csak a szobákban, hanem minden bejáratnál, a forgalmas pontokon, minden emeleten szenzoros kézfertőtlenítő készülékek állnak a betegek, a látogatók rendelkezésére.

Kérjük a kedves betegeket, hozzátartozókat, látógatókat, hogy a fertőzések elkerülése végett legyenek szívesek minden érkezéskor és távozáskor használni.

Kapunk tárva,
a szívünk még inkább!

Istenes Szt. János (1495-1550)

Provinzialat
Barmherzige Brüder

Taborstraße 16
A-1020 Wien

Telefon: +43 1 21121-1100
Fax: +43 1 21121-1120
Display:
http://www.irgalmasrend.hu/