hétfő 30. március 2020
KÖSZÖNJÜK!

KÖSZÖNÜNK MINDEN TÁMOGATÁST!

Legyen az egy kedves szó, egy taps, önkéntes munka, kézzel varrott szájmaszk vagy épp valamilyen tejtermék, pizza,  nagyon-nagyon köszönjük az összes felajánlást, támogatást, biztatást. Köszönjük, hogy gondolnak ránk, az egészségügyi dolgozókra ebben a nehéz időszakban. Mi, úgy mint minden nap, tesszük a dolgunkat, azt, amire felesküdtünk, azt a munkát, amiben mindig is hittünk. Minden típusú támogatásnak örülünk, szívesen fogadjuk a kommunikacio@irgalmas.hu vagy a foig.titkarsag@irgalmas.hu illetve az önkéntes munka felajánlást a bartfai.eva@irgalmas.hu email címeken. 

 

KÖSZÖNJÜK!

KORONAVÍRUS JÁRVÁNY

Koronavírus

On-line szentmise

 

Kedves Testvérek!

 

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, szentmisét mutat be március 22-én 9 órakor a Szent István kápolnában, mely élőben követhető  a Betegápoló Irgalmasrend - www.irgalmasrend.hu oldalán a Betegápoló Irgalmasrend Facebook oldalán www.facebook.com/Betegápoló-Irgalmasrend, a Budai Irgalmasrendi Kórház Facebook oldalán https://www.facebook.com/irgalmas/ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat www.maltai.hu oldalán.

Lélekben együtt leszünk minden vasárnap 9 órakor a Szent István kápolnában. Mindenkit szeretettel várunk.

 

Ezen kívül kérjük, iratkozzatok fel a Youtube csatornára és osszátok meg az információt. Imádkozzunk együtt! 

http://bit.ly/betegapoloirgalmasrend

 

 

Tájékoztató az eljárásrendben alkalmazandó COVID-19 fertőzés által érintett területekről 2020. március 11.

 

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai és egyéb nemzetközi jelentések is azt mutatják, hogy szinte a világ összes országában azonosítottak már új koronavírus okozta fertőzést (COVID-19).

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2020. március 2-án kiadott, magyarországi eljárásrend alkalmazása során az érintett területek közül elsősorban az alábbi országokat/területeket kell figyelembe venni:

  • Olaszország (egész területe)
  • Kína
  • Irán
  • Dél-Korea
  • Németországban Heinsberg járás (Észak-Rajna-Vesztfália tartományban)

A fenti területekről érkező, tünetes betegeket gyanús/kivizsgálás alatt álló esetnek kell tekinteni és kötelező az eljárásrend szerint intézkedni, beleértve az elkülönítést és a mintavételt.

 

A klinikai és a járványügyi adatok alapján az orvos (háziorvos, kezelőorvos) és/vagy a népegészségügyi hatóság dönthet úgy, hogy egy légúti tüneteket mutató betegnél új koronavírus kimutatására irányuló laboratóriumi vizsgálatot kezdeményez akkor is, ha a beteg nem a fentiekben felsorolt területeken járt. Ekkor azokat az országokat/területeket kell figyelembe venni, ahol jelenleg fokozott kockázat valószínűsíthető, ide tartozik például:

  • Franciaország
  • Spanyolország
  • Svájc
  • Németország (egész területe)

 

Szenzoros kézfertőtlenítő

SZENZOROS KÉZFERTŐTLENÍTŐ A KÓRHÁZAK EGÉSZ TERÜLETÉN!

 

Az Irgalmasrend mindkét kórházának az egészségügyi ellátást végző épületeiben, így Budapesten és Pécsett is már több mint egy éve nem csak a szobákban, hanem minden bejáratnál, a forgalmas pontokon, minden emeleten szenzoros kézfertőtlenítő készülékek állnak a betegek, a látogatók rendelkezésére.

Kérjük a kedves betegeket, hozzátartozókat, látógatókat, hogy a fertőzések elkerülése végett legyenek szívesek minden érkezéskor és távozáskor használni.

Karácsony

KARÁCSONYI ÜZENET

Kozma Imre atyától

Az Isten-Gyermek és istengyermekségünk.

 

Szomorú valóság: „Elveszett paradicsomban” élünk. Elhagytuk a boldog otthont, amit Paradicsomnak neveztünk, s eltékozoltuk az Atyai örökséget, de Isten folyton keres bennünket, hogy visszaadja esélyünket a boldogságra.

Nagyboldogasszony

Augusztus 15-e, Nagyboldogasszony Napja, a magyarok legősibb ünnepe.

Ez a nap katolikus-keresztény ünnep

Tisztelettel

A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház Dolgozóinak

 

Kedves Munkatársak!

 

Ezt a napot kórházunkban, mint katolikus keresztény intézményben, egyházi ünnepként üljük meg.

Mint gyógyító intézményben, szükségszerűen, a vasárnapi beosztás szerint állunk a betegek szolgálatára.

Ne feledjük, az egyházi ünnep nem csupán munkaszüneti nap, hanem a lelki töltekezésre rendelt idő is, a közösségben végzett istendicséretnek és imádságnak lehetősége is, amelyre elsősorban a közösségi szentmise kínál alkalmat.

 

Augusztus 15-én a szentmise, 17:30-kor lesz, az Irgalmasrendi Szent István kápolnában (Frankel Leró út 54.)

Betegápoló Irgalmasrend Magyarország
Pf.: 98.
1023 Budapest

Kapunk tárva,
a szívünk még inkább!

Istenes Szt. János (1495-1550)

Betegápoló Irgalmasrend
Magyarország

levelezési cím:
1023 Budapest
Frankel Leó út 54.
központi telefonszám:
+36 14388400; +36 14388500

e-mail: irgalmasrend@irgalmas.hu

Megjelenítés:
http://irgalmasrend.hu/