kedd 5. július 2022

A gerincsebészeti tevékenység a degeneratív porckorong-betegségek ellátását célozza, de más kóreredetű gerincbetegségek sebészeti ellátását is végezzük.

 

Osztályunk tevékenységének fontos részét képezik a vállsebészeti beavatkozások, közülük is kiemelkedik a vállízület protetizálása, napjaink korszerű protézisrendszereivel.

 

Kézsebészeti ellátásunk elsősorban a rheumatoid arthritis okozta elváltozásokra fókuszál; ínplasztika, synovectomia, arthrodesisek és a kisízületi protézisbeültetések is ezen műtéti tevékenység részei.

 

A csípőízületi betegségek kezelésében, primer és revíziós esetekben mind a cementes, mind a cement nélküli protézisbeültetést széles implantátumválasztékkal, az adott betegnek és betegségnek megfelelő megoldást választva tudjuk javallani.

 

Bevezettük, és a Betegek egyre szélesebb körében alkalmazzuk sikerrel az ún. „izomátmetszés nélküli” elülső, minimalizált feltárásból történő csípőprotézis beültetési módszert is (Anterior Minimal Invasive Surgery - AMIS), melynek előnye a műtét utáni kevesebb fájdalom, kevesebb vérveszteség és párhuzamosan a gyorsabb felépülés, visszatérés az eredeti életvitelhez. 

 

Osztályunk a különböző eredetű térddeformitások ortopédsebészi kezelését is hosszú idő óta végzi.


Lábsebészeti ellátásunk az előláb-deformitások súlyosságának, valamint eredetének megfelelően többféle megoldást kínál a legjobb funkcionális eredmény elérésének szem előtt tartásával. A boka és a lábtő kopásos, gyulladásos, valamint posttraumás megbetegedéseinek műtéti beavatkozásait is végezzük.


Szintén speciális ortopédsebészi területünk a lazult kis-és nagyízületi protézises betegek ellátása. Az osztályon mód van kiterjedt csontdefektusokkal kísért lazult protézisek cseréjére is. Szükség esetén csontpótlást is végzünk, és megfelelő protézistípusokkal törekszünk az ízület mozgástartományának helyreállítására. E tevékenységünket segíti az osztályon kialakított frissfagyasztásos (-82C0) technikával tárolt csontkészlet.

 

A közelmúltban felújított korszerű műtőegység alkalmassá teszi az osztályt az ultrasterilitást igénylő, úgynevezett teljes körű ízületi implantációs ortopédsebészi eljárásokra.

 

Osztályunkon kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a betegek megértsék az elvégzendő beavatkozások okát és lényegét, így aktív részesei lehetnek gyógyulásuknak.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Ortopédiai osztály
Frankel Leó út 17-19. II. emelet
1027 Budapest
Telefon: +36 1 4388421
Telefon: +36 1 4388606
Fax: +36 1 4388634

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/