szerda 17. július 2024

Üdvözli Önt a Budai Irgalmasrendi Kórház Lelkigondozó Szolgálata

Lelkigondozó Szolgálatunk a kórházunkban fekvő betegek, családtagjaik, illetve kórházi munkatársaink számára nyújt szeretetteljes gondoskodást.

           

Istenes Szent Jánost, az Irgalmasrend alapítóját saját törékenységéről, betegségéről szerzett élménye nyitja meg Szent János szívét a betegek, a szükséget szenvedők felé. Jelmondata: A szív parancsoljon! irgalomra, gyengédségre, az emberi élet, a személy és érzései figyelmes szolgálatára hív.

 

Elvilágiasodó és magányossá váló világunkban a keresztények a világ több pontján újították meg az Egyház gondoskodó tevékenységét, benne a lelkigondozást.

 

A lelkigondozás a keresztény gyógyítás alapvető része, amely a Betegápoló Irgalmasrend szemléletében kezdettől jelen van. A betegek szükségeire való figyelem, az útját kereső ember meghallgatása, a megváltozott helyzetű, kiszolgáltatott, szenvedő embert Isten felé kísérő jelenlét egybecseng a hospitalitással.

 

A szolgálatot szakképzett lelkigondozó munkatársak látják el. A teamet alkotó lelkigondozók között szerzetes és világi, családos és egyedülálló, katolikus és protestáns munkatárs egyaránt van. Ökumenikus szemléletünkből fakadóan betegeink felekezeti hovatartozását alapvető értéknek tekintjük és tiszteljük. A gyógyításban szorosan együttműködünk a kórház orvosaival, ápolóival, klinikai szakpszichológusával és szociális munkásával; valamint több felekezet lelkészeivel.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Központi dietetikai szolgálat
Frankel Leó út 17-19.
1027 Budapest
Telefon: +36 1 4388600-8779
Telefon: +36 1 4388600-8521

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/