vasárnap 19. május 2024
24. október 2016

Kozma Imre: Európának vissza kell szereznie az örökségét

(MTI, Magyar Idők)

Európa csak akkor tudhat szilárd talajt a lába alatt, ha visszaszerzi azt az örökségét, amelyről lemondott – mondta Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

(Magyar Idők, 2016.09.24)

Kovács Gellért OH: 500 éves tapasztalat a hospitalitás szolgálatában

Mária Rádió

Kovács Gellért irgalmasrendi szerzetes a kórházreformról beszél. Istenes Szent János a társadalom perifériájára szorult embereket segítette: meglátni a szenvedő embert, megérteni a szenvedését, ez a legfontosabb hivatás. A teremtett ember áll a figyelem központjában az irgalmasrendi szerzeteseknél.

Semmelweis Nap a Budai Irgalmasrendi Kórházban

Kórházunkban június 26-án tartottunk megemlékezést az egészségügy napja alkalmából. A kórházvezetés és a fenntartó Irgalmasrend 36 kitüntetést adott át, és 10 orvos kapott kinevezést. 

Interjú Kovács Gellérttel, irgalmasrendi szerzetessel: a Hospitalitás szolgálatában – kezdetek

Mária Rádió

Kovács Gellért irgalmasrendi szerzetes életét a betegek szolgálatába állította. Istenes Szent János példája 500 év után is követőket csábít a betegek szolgálatába. Gellért testvér vallja: a betegek gondozása értelmet ad az életének.

Interjú P. Kozma Imrével: Húsvét misztériuma

Mária Rádió

P. Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes számos emberre hat gondolataival, cselekedeteivel. Hirdeti: egyetlen igazság van, és ez a szeretet. Ebben az interjúban a húsvéti misztériumot világítja meg egy különleges szemszögből.

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
Pf. 98.
1023 Budapest
Kérjük tájékozódjanak a szakrendelések emailes és a fekvőbeteg osztályok saját telefonos elérhetősége után a weboldalon! www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/jarobetegellatas www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/fekvobetegellatas
Telefon: +36 1 4388605-Munkanapokon 8 és 15 óra között
Telefon: +36 1 4388606-Munkanapokon 8 és 15 óra között

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/