csütörtök 7. július 2022

Tevékenységeink

 

Fekvőbeteg-ellátás

A betegellátás egy 45 ágyas kardiológia osztályon és egy 12 ágyas coronaria-őrzőben történik. Két katéteres laboratórium végzi a koszorúérbetegek kivizsgálását, valamint szükség esetén katéterintervenciós ellátását, illetve az elektrofiziológiai vizsgálatokat, ahol a ritmuszavarok diagnosztikája és kezelése mellett pacemaker és ICD (újraélesztő) készülék beültetése zajlik. A betegek gyógytornája, lelki gondozása szintén hozzá tartozik a napi gyógyító tevékenységhez.

 

Az osztály fejlődését a korszerű gépek beszerzése is segíti, aminek keretében 2015 végén mind a hæmodinamikai, mind az elektrofiziológiai laboratórium megújult.

 

Országos szinten kiemelkedő munkát végez az osztály a syncopés (eszméletvesztés) betegek kivizsgálása implantábilis loop recorderek beültetése terén valamint szívelégtelen betegek biomarkerekkel való kivizsgálása és gondozása révén.

 

A Kardiológiai osztály szoros együttműködésben áll a Budapesti Szent Ferenc Kórházzal, ahol a szívbetegek rehabilitációja történik, illetve a Szent Ferenc Kórházban kivizsgált betegek invazív továbbkezelését végezzük.

 

A fentiek mellett az osztály vállalta az egyházi dolgozók, papok és szerzetesek kardiológiai  szűrővizsgálatát is.

 

További terveink közé tartozik a szívbetegek alvási apnoéjának műszeres diagnosztikája, illetve a kezelések utánkövetése, valamint a telemedicinában a ritmuszavarok otthoni monitorozása.

 

Szakambulancia

A járóbetegek kivizsgálása, illetve utánkövetése az osztállyal összeépült ambulanciákon történik, ahol külön specialisták ellenőrzik szívelégtelen, illetve pacemakeres betegekeinket.

 

A betegellátást és -diagnosztikát egy speciális labormarkereket is magába foglaló labordiagnosztika segíti.

 

Budai Irgalmasrendi Kórház
Kardiológiai osztály
Árpád fejedelem útja 7. II. emelet
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388560
Telefon: +36 1 4388561

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/