csütörtök 7. július 2022
Intenzív osztály és aneszteziológia

Tevékenységeink

Fekvőbeteg-ellátás

Kórházunkban az aneszteziológia módszereinek és technikájának az igények ellátásához szükséges széles palettáját alkalmazzuk, a hozzáférhető legkorszerűbb eszközök és gyógyszerek használatával. Az intenzív terápia segítségével magas színvonalon vagyunk képesek ellátni a kritikus állapotban lévő betegeket. Egyforma súllyal kezeljük az intenzív betegellátás mindhárom pillérét: a diagnosztikát, az ápolást és a terápiát.
Az intenzív terápiás és aneszteziológiai munkában képviselt szemléletünk, módszereink a legújabb elveket tükrözik. A beteganyag súlyossági mutatói és a mortalitás összehasonlítása alapján jók az eredményeink. A gépi lélegeztetés összesített ideje magas, megoldjuk az ilyen típusú feladatot. Több, szakmai szempontból „különleges” eset gyógyulásáról számolhatunk be.


2005-től elindítottuk az intézeti Transzfuziológiai Részleget, ideértve a vérdepó ellátását és az intézeti transzfúziós munka koordinálását. E szervezett részlegnek köszönhetően a vérfelhasználás átgondoltabbá, konzekvensebbé vált.


Szervezett, szabályozott újraélesztő szolgálatot működtetünk.

 

A központi műtőszolgálat mint ápolási egység került kialakításra, mely az egységes alapelvek és hatékonyabb szervezés, valamint az erőforrások jobb kihasználása révén tovább növeli a betegbiztonságot.


Aneszteziológiai szakambulancia, valamint fájdalomambulancia segíti a betegellátást.

 

Aneszteziológiai szakambulancia

Aneszteziológiai szakambulanciánkon kórházunk műtét előtt álló betegeit fogadjuk. A vizsgálat során felmérjük a beteg várható műtéti teherbíróképességét, szakmai jellegű kérdéseire válaszolva megbeszéljük a műtéti érzéstelenítés mikéntjét. 

A beteg itt kap tájékoztatást a műtéti előkészítésről. Javaslatot teszünk esetleges kiegészítő vizsgálatokra, konzíliumokra, majd megtörténik az aneszteziológiai vélemény rögzítése.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Intenzív és Aneszteziológiai osztály
Frankel Leó út 17-19. földszint
1027 Budapest
Telefon: +36 1 4388717
Telefon: +36 1 4388405

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/