szerda 6. július 2022
Fül-orr-gégészet

Tevékenységeink

Fekvőbeteg-ellátás

Osztályunkon mikroszkópos fül- és gégeműtéteket, endoszkópos orrmelléküreg-műtéteket, orrsövényműtéteket, orr- és garatmandula-műtéteket, feji és nyaki területen lévő bőrelváltozások eltávolítását, valamint más garat- és nyaki műtéteket végzünk.

 

Egy éve korszerű központi műtőblokk segíti munkánkat, ahol betegbiztonság, felszereltség szempontjából egyaránt fejlettebb körülmények között végezhetjük a beavatkozásokat.

 

Speciális terület: kiemelten foglalkozunk az egyensúlyzavar és fülzúgás miatt jelentkező betegekkel, komplex gyógykezelést alkalmazunk. Az infúziós értágító terápia mellett fülzúgás esetén hallójárati Lidocain-iontoforézis kezelést, fizioterápiát alkalmazunk.

 

Szakrendelések

Fül-orr-gégészeti ambulanciáinkon fülbetegségek (fülgyulladások, halláscsökkenés, fülzúgás, szédülés), orr- és melléküreg-betegségek (akut és idült gyulladások, orrpolyposis, garati váladékcsorgás, elhúzódó köhögés, orrcsepp-függőség), garat- és gégebetegségek (visszatérő torokgyulladások, nyelési panasz, rekedtség) kezelésével foglalkozunk. Fülmikroszkópia, orrendoszkópia, olfactometria (szaglásvizsgálat) is rendelkezésünkre áll.

 

Audiológiai ambulancia: korszerűsített audiológiánkon hallásvizsgálatokon és hallásszűrésen kívül hallókészülék-rendelést, egyéni védőfülilleszték-ellátást is végzünk. A hallókészülékek illesztése számítógéppel történik. A fülzúgás kezelésére noisert, illetve hallójárati Lidocain-iontoforézis-terápiát alkalmazunk.

Otoneurológiai laboratóriumunk korszerű műszerekkel történő ellátása jelenleg folyamatban van.

 

Allergológiai szakambulanciánkon a rendelést három szakorvos látja el, akik klinikai immunológia és allergológia szakvizsgával is rendelkeznek. Teljes körű allergológiai kivizsgálást végzünk: bőrpróbák (Prick- és epicutan tesztek), allergiavizsgálatok vérből (specifikus IgE vizsgálatok környezeti és ételallergénekre), és specifikus immunterápiát alkalmazunk rovarméreg-allergiában is. Az ambulancia továbbá légzésfunkciós vizsgálatot végez.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Fül-orr-gégészeti osztály
Frankel Leó út 17-19. II. emelet
1027 Budapest
Telefon: +36 1 4388471
Telefon: +36 1 4388472
Fax: +36 1 4388770

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/