szerda 12. június 2024

Tevékenységeink

 A Belgyógyászati Centrum az alábbi szakterületeken lát el betegeket:

 

Fekvőbeteg-ellátás

Gasztroenterológiai fekvőbetegeket 15 ágyon látunk el, ehhez a részleghez területi ellátási kötelezettség (Pilisi kistérség, Pomáz, Budakalász) is tartozik, a betegek többségét innen fogadjuk. Leggyakrabban hasnyálmirigy-gyulladással, májzsugorodással és szövődményeivel, colitis ulcerosával, Crohn-betegséggel, daganatos betegségekkel és gasztroenterológiai vérző kórképekkel fordulnak hozzánk.

 

Általános belgyógyászati fekvőbetegeket 15 ágyon látunk el. AZ ellátási terület megegyezik a gasztroenterológiai osztályéval. A leggyakoribb diagnózisok: diabetes mellitus, annak akut és krónikus szövődményei, pajzsmirigybetegségek, illetve ehhez kapcsolódó ophtalmopathia, veseelégtelenség.

 

Diabetológia, Endokrinológia és Anyagcsere részlegünkön szintén 15 ágy áll a Pilisi Kistérség, Pomáz és Budakalász lakosainak rendelkezésére. A cukorbetegség kórházi kezelést igénylő akut és krónikus szövődményei, pajzsmirigybetegség, illetve azok szövődményei képezik a leggyakoribb beutaló diagnózisokat. Az osztályra terápiamódosítás céljából és diagnosztikus célból is veszünk fel beteget, ha az a járóbeteg-ellátás keretein belül nem elvégezhető.

 

Krónikus részleg

Kórházunk szellemiségéből adódóan fontosnak érezzük az elesett állapotú, hosszan tartó ápolásra szoruló betegek jó minőségű, emberi körülmények között történő tartós ápolását. E gondolat jegyében nyitottuk meg krónikus részlegünket, mely jelenleg 40 ággyal működik.

A részleghez területi ellátási kötelezettség (Üröm, Pilisborosjenő, Sóskút, Pusztazámor, Tárnok) is tartozik. A nem területi betegek számára 2000-4000 Ft napidíjat jelentenek az extra szolgáltatások (fizioterápia, televízió, magasabb komfortfokozatú szobák, stb.). A Krónikus részlegről bővebben:

 

Szakambulanciáink

Az I. belgyógyászati ambulancián a sürgősségi eseteket és az ügyeletben érkező betegek zömét látjuk el.

 

A II. belgyógyászati ambulancián többnyire visszatérő, előjegyzett betegeket kezelünk, általános belgyógyászati problémákkal.

 

Diabetológiai ambulancia: kórházunk a diabetológia területén különösen proaktív, és országosan egyedülálló vagy kiemelkedő fejlesztésekkel, centrumokkal gazdagítja a szakterületet. Tudományos hátterünknek, a kiemelkedő szakembereknek és betegeket szolgáló szakmai kezdeményezéseinknek köszönhetően a diabetológia területén kiemelten látogatott központ vagyunk, valamint inzulinpumpával kezelt betegek is az ország minden területéről fordulnak hozzánk.

 

I. és II. gasztroenterológiai ambulanciánk a sebészeti vérzőbetegek ügyeleti ellátásán túl a kardiológiai és reumatológiai osztályok hátteréül is szolgál.

 

Endokrinológiai ambulanciánk speciális betegségcsoportot ellátó szakrendelés.

 

Belgyógyászati ellátási területünkért kattintson ide.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Belgyógyászati osztály
Frankel Leó út 17-19. "C" épület III. emelet
1027 Budapest
Telefon: +36 30 0108322
Telefon: +36 30 0108316

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/