csütörtök 7. július 2022
Allergológia és immunológia

Fekvőbeteg-ellátás

Azon autoimmun betegek kezelését, komplex ellátását végezzük, akik járóbetegként valamilyen okból (például állapotuk súlyossága, speciális gyógyszeres terápia beállítása) nem kezelhetők. Ide sorolható az autoimmun kórképek belgyógyászati szövődményeinek kivizsgálása, a szükséges konzíliumok megszervezése, melyek alapján a gyógyszeres kezelés átgondolása, beállítása elvégezhető. Számos, csak szoros megfigyelés mellett, kórházi körülmények között végezhető (provokációs) allergiavizsgálat ismert, profilunkba ezek közül az ételallergiákra, adalékanyagokra vonatkozók tartoznak. Specialitásaink közé tartoznak a  felnőttkori többszervi allergiák, a bőr és a tápcsatorna allergiás megbetegedéseinek diagnosztizálása és kezelése (életmódjavaslatokkal kiegészítve), valamint az autoimmun megbetegedések kezelése.

 

Szakambulancia

Tevékenységünk kiterjed a gyógyszerallergiákat kivéve valamennyi felnőttkori, allergiára gyanús tünetegyüttes, panasz vizsgálatára, a diagnózis felállítására, differenciáldiagnosztikára, társult betegségek azonosítására. Ebben, mások mellett, bőrpróbák széles körét alkalmazzuk, illetve vérből is végezzük allergiára jellegzetes antitestek vizsgálatát, szükség esetén légzésfunkciós vizsgálattal kiegészítve. Kórházunkban fül-orr-gégészeti, szemészeti, gasztroenterológiai és bőrgyógyászati szakambulanciák is működnek, tehát az allergiás betegségek leggyakoribb megjelenési formáinak konzultálására közvetlen lehetőségünk van. Tanácsadásunk az okok azonosítását követően az allergiát kiváltó tényezők elkerülését, vagy legalább csökkentését célozza. Az allergiaterápiában szükség és költséghatékonyság szerint gyógyszeres és immunterápiás kezeléseket állítunk be.

 

Másik fontos járóbeteg-ellátó tevékenységünk a poliszisztémás autoimmun betegségek kivizsgálása, gyógyszerelése az ismert terápiás lehetőségek keretein belül, valamint a betegek gondozása és kezelése. Ambulanciánk munkatársai számára a pontos diagnózis felállításához minden fontos laboratóriumi immunológiai vizsgálat elérhető. Emellett lehetőségünk van a legkorszerűbbnek tartott „biológiai kezelések” beállítására, a kezelt betegek monitorozására, szoros és komplex ellenőrzésére. Ambuláns betegellátásunk fontos része fizioterápiás kezelések összeállítása is, amennyiben a beteg állapota nem igényel kórházi felvételt.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Allergológiai és immunológiai osztály
Frankel Leó út 31, II. emelet
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388544

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/