vasárnap 19. május 2024
Szemészet

Tevékenységeink

 

Szemészeti ambulanciánk ellátási spektruma:

  • glaukómagondozás (látótérvizsgálat, lézeres beavatkozások),
  • szemészeti uh-diagnosztika,
  • immunológiai betegségekkel társult uveitises és szárazszem-betegségek diagnosztikája és kezelése,
  • diabetes mellitus szövődményeinek (DRP) diagnosztikája és lézerterápiája,
  • retinaambulancia,
  • utóhályogok lézerkezelése (YAG-capsulotomia),
  • kataraktás betegek dignosztikája, műtétes elő- és utókezelése,
  • ortoptikai és optikai ellátás.

A nagy múltú szemészeti osztályunk a 2000-es évek közepén esett áldozatául az akkori szakmapolitikai ámokfutásnak. A mikrosebészet megszüntetésével ma kórházi fekvő- és területi járóbetegek ambuláns ellátása zajlik. A tradicionális szemészeti szakellátás (szemfelszíni betegségek, uveitisek kezelése) a kórházban működő immunlaboratóriumi háttérrel olyan kivételes lehetőségeket kínál a betegek gyógyítására, amely egyedülálló a fővárosban.

 

Az ambulanciáinkon a speciális szemészeti betegségek, betegcsoportok magas színvonalú ellátása céljából munkacsoportokat alakítottunk, alakítunk ki. Ennek eredményeként a nagyszámú glaukómás és a diabéteszes beteg gondozására külön figyelem irányul.

 

Az argon- és YAG-lézereink fontos eszközök a diabétesz szövődményeinek kezelésére, valamint a zöldhályogos betegeink akut ellátására, alkalmazásuk egyben lehetőséget teremt az utóhályogos betegek gyógyítására is.

 

Az ortoptikai vizsgálatok (látásvizsgálatok) kapcsán az újonnan működő optika a betegeknek számára lehetőséget teremt, a helyszínen kiválasztott szemüvegkeretek és lencsék kiválasztásával szemüvegeik elkészítésére is.

 

A retinabetegségek diagnosztikai lehetőségeinek szélesítése céljából munkakapcsolatot alakítottunk ki a Budai Szemészeti Központtal, ahol betegeink OCT-vizsgálatait térítésmentesen végzik.

 

A phakoemulsificatiós kataraktaműtétek és szemhéjplasztikai beavatkozások minden betegünk számára elérhetővé váltak egynapos sebészeti ellátás keretében, melyeket szintén egy közeli központban végzünk.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Szemészeti szakrendelés
Frankel Leó út 17-19. földszint 47.
1027 Budapest
Telefon: +36 1 4388435

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/