Freitag 29. März 2024
Reumatológia osztály

Üdvözöljük a Reumatológiai osztályon!

Az aktív Reumatológiai osztály és szakrendelései megfelelő szakmai és technikai háttérrel rendelkeznek valamennyi reumatológiai betegség felismerésére, gyógyítására és rehabilitációjára, a gyermekkorú betegek kivételével. Miután osztályunk III. progresszivitási szinten működik: autoimmun-betegségek, csontbetegségek ellátását és radiosynoviorthesist (az ízületi gyulladás izotópos kezelése) is végzünk.

 

Hivatalos ellátási területünk Pest-megye északi és keleti járásai, a progresszivitás ellátásban Nógrád-megye ill. Szolnok-megye egy része. Ezen túlmenően kórházunk többi osztályához hasonlóan, törvényi felhatalmazással fogadhatunk beteget az ország valamennyi településéről. A területi ellátási kötelezettségünk területéről a sürgősségi esetek közvetlenül kerülnek felvételre az osztályra, egyébként valamennyi betegünket előzetes ambuláns vizsgálat után, előjegyzés alapján vesszük fel.

 

Osztályunk egyben a Semmelweis Egyetem reumatológiai oktatásának bázisa is. Ezért betegeink gyakran találkozhatnak szakképzésüket végző reumatológus rezidensekkel.

A kor követelményeinek megfelelően betegeink korszerű háromágyas kórtermekben kapnak elhelyezést, és az épületen belül találhatók a terápiás kezelések is (elektroterápia, gyógytorna, hidroterápia). Kórházunk folyamatos fejlesztésének célja a diagnosztikus és terápiás lehetőségek bővítése mellett a betegek itt tartózkodásának lehető legkényelmesebbé tétele.

Persönliche Daten
Kommentar

Krankenhaus der Barmherzigen Brüder zu Budapest
Abteilung Rheumatologie
Árpád fejedelem útja 7. IV. emelet
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388504
Fax: +36 1 4388518

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Darstellung:
http://www.irgalmasrend.hu/