kedd 9. augusztus 2022
Nőgyógyászat

Tevékenységeink

 

A nőgyógyászatunkon szükség esetén mammográfiai, emlő ultrahang, vagy célzott kimetszést végző vizsgálatra küldjük, vagy onkológiai ellátóhelyre irányítjuk.

Heveny, vagy idült megbetegedések kivizsgálása során képalkotó eljárásokatalkalmazunk:

  • ultrahang, CT, MR, HSG, HYCOSI,
  • laboratóriumi vizgälatokat vegzünk: vér, vizelet, anyagcsere, hormonális működés, mikrobiológiai, molekuláris genetikai, PCR stb.

Méhen belüli terhesség vizsgálatát, kockázat elemzését, genetikai szűrését végezzük.


Meddőségi kivizsgálást kezdünk azoknál a pároknál, akiknél rendszeres nemi élet mellett, legalább egy éve nem fogan gyermek, vagy három vagy több korai vetélésük volt a közeli terhességi előzményükben. Az általános nőgyógyászativizsgálatok szükség esetén  kiegészülnek endokrinológiai, andrológiai, pszichológiai, immunológiai, hematológiai célvizsgálatokkal. A diagnosztikusan igazolt meddőségi okok gyógyítását megkezdjük a szakma szabályai szerint.

A laparoszkópos és sebészeti ellátásra szorulókat, kórházunk későbbiekben induló nőgyógyászati sebészeti osztályának indulásáig, az ÁEK Honvéd Kórház nőgyógyászatára irányítjuk, mint progresszív, kijelölt intézménybe.


Gyermeknőgyógyászati és serdülő rendelésen, a kiskorúak oltalmazó, elfogadó, kíméletes vizsgálatát, terápiáját szakirányú másoddiplomával bíró gyermek nőgyógyász végzi. Várandósgondozásunk keresztény szemléletű, NEAK (OEP) finanszírozású, kórházi diagnosztikus és fekvőbeteg ellátó háttérrel.  A teljesség igénye nélkül, vállaljuk; egyedülálló, rossz szociális környezetben élők, kisebbségi etnikumhoz tartozók, érzékszervi, vagy más fogyatékossággal élő anyák, genetikai, vagy fejlődési rendellenességgel fogant terhességek, elfogadó és szeretetteljes gondozását. A terhességi diabetológiai esetek rendszeres gondozásában és diétás tanácsadásában kórházunk diabetológusai segítenek.


Feladatunk a  menopauzaba lépő nők segítése jó egészségügyi kondíció megőrzésében és a daganatos betegségek korai kiszűrésében, a rendszeres szűrővizsgálatok, a méh és hüvely süllyedéses betegségeinek, az emlő elváltozásainak vizsgálata, vagy a csontsűrűség mérésére kiterjedő vizsgálatokkal történik. Illetve segítséget nyújtunk a változókor okozta sérülékenyebb lelki állapot áthidalásában is.


Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika ajánlott a felnőtt korba lépőknél, a méh és függelékei esetleges fejlődési rendellenességeinek kimutatásában. A termékenység időszakában és azt követően, a méh jó és rosszindulatú daganatainak, a méhnyálkahártya elváltozásainak, a kismedencei szervek süllyedésének felismerésében, dinamikus vizsgálatában vehetjük igénybe. 


A várandósgondozás során, a törvényileg előírt, szűrő jellegű, terhességi korhoz kötött magzati ultrahang vizsgálatokat, szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztikai licenccel rendelkező kollégáink, illetve szonográfusok végzik. Az esetleg felfedezett, fejlődési vagy élettani rendellenességekkel fogant magzatok, progresszív ellátását, a  honvéd kórház szülészeti osztálya, illetve a SE I.-II. számú nőgyógyászati klinikája végzi.


A KCsC ellátása folyamán különös figyelmet szeretne szentelni a hozzáforduló betegek lelki megerősítésére, tudatában lévén annak, hogy ez mind a beteg kezelése és gyógyszeres terápiája elfogadása, szabálykövetése szempontjából, mind motivációjának fenntartásában szükséges. 

Budai Irgalmasrendi Kórház
Nőgyógyászati szakrendelés
Frankel Leó út 31. Fszt 18-19.
1023 Budapest
Telefon: +36 30 7385249

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 1 4388605, +36 1 4388606
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/