vasárnap 19. május 2024

Benntartózkodás után

 

Elbocsátás

Elbocsátás napján csak a reggeli étkezést tudjuk biztosítani. A kórházból naponta, osztályonként változó időpontban van hazabocsátás, melynek időpontjáról az osztályvezető orvos értesíti.

Elbocsátáskor a használatra kapott kórházi eszközöket (hőmérő, kórházi pizsama, törölköző, stb.) az osztályos nővérnek vissza kell adni, az esetleges hiányokat a kórház részére a betegnek meg kell térítenie.

Az ápolás folyamatosságának biztosítása, valamint a Kórház jogi védelme érdekében eltávozás (kimenő) nincs, a Kórház önkényes elhagyása az ápolás automatikus befejezését jelentheti. A beteg kezelőorvosának javaslata ellenére, saját felelőssége mellett is dönthet úgy, hogy önként elhagyja a kórházat. A távozási szándékot előzetesen az osztályvezető orvosnak kell bejelenteni.

Ha a beteg úgy dönt, hogy előzetes bejelentés nélkül távozik az egészségügyi intézményből, akkor ezt a tényt – előzetes bejelentés nélküli távozás megjegyzés mellett – a kezelőorvos a beteg dokumentációjában feltünteti, és ha a beteg egészségi állapota szükségessé teszi, az önkéntes távozás tényéről értesíti a távozó beteg háziorvosát és/vagy hozzátartozóját és/vagy az illetékes hatóságot, továbbá cselekvőképtelen beteg esetén – ide nem értve a cselekvőképtelen állapotban lévő beteget – a gyógyintézet elhagyásának tényéről értesíti a törvényes képviselőt.

Zárójelentés

Az orvosi zárójelentést 3 példányban készítik el. Ebből két példányt kap a beteg (egyik példányt a háziorvos részére), 1 példány marad a kórházban, a betegdokumentációban.

 

Pécsi Irgalmasrendi Korház
Széchenyi tér 5.
7621 Pécs
Telefon: +36 72 225574
Fax: +36 72 512721
  • twitter.png
  • navimg1015displayCimg.png
  • google.png
  • navimg1013displayCimg.png

Betegápoló Irgalmasrend

Pécsi Irgalmasrendi Kórház

7621 Pécs

Széchenyi tér 5.

Telefon: +36 72225574

Fax: +36 72512721

Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/