Monday 24. February 2020
Semmelweis nap 2018

SEMMELWEIS NAPOT ÜNNEPELTÜNK

Idén is kiosztásra kerültek a kinevezések, jutalmak, elismerések

Semmelweis Ignác Fülöp 1818. július 1-én egy fűszerkereskedő ötödik gyermekekként látta meg a napvilágot. Ugyan szülei jogásznak szánták, de az egészségügy nagy szerencséjére már első évben átiratkozott az orvostudományi karra. Nyitottságának, a tanulás és fejlődés utáni vágyának és a segíteni akarásának köszönhetően rájött mi okozza a gyermekágyi lázat. Kutatásainak majd intézkedéseinek köszönhetően óriási mértékben csökkent a szülészeti osztályon a gyermek ágyi lázban meghaltak aránya. Ennek köszönhetően tekintik őt az anyák megmentőjének. Az ő születésének évfordulóján az egész magyar egészségügy megáll és tiszteleg a szakmában dolgozók elhivatottsága, kitartása előtt. 

Nyárköszöntő fúvós koncert

Nyárköszöntő fúvós benyomások

Veli Bej kávéházi esti koncert

Időpont: 2018. június 20. 18.00 óra
Helyszín: II. Árpád fejedelem útja 7. aula

Az Ápolók Nemzetközi Napjának jutalmazottai

AZ ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJÁT ÜNNEPELTÜK

Május 11-én hagyományteremtő jelleggel első alkalommal a kórházi és rendi vezetés ünnepélyes keretek között köszöntötte a szakdolgozókat az Ápolók Nemzetközi Napján

 

Március 8-ai nyílt napi beszélgetés

DOLGOZÓI NYÍLT NAP A REND LEGNAGYOBB ÜNNEPÉN

Az irgalmas rend legnagyobb ünnepén, a rend alapítójának, Istenes Szent János születésének és halálának évfordulóján Szentmisével kezdődött a budai kórházban hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő dolgozói nyílt nap. 

Karácsonyi szentmise 2017

KARÁCSONYI SZENTMISE ÉS A FOLYAMATOSAN MEGÚJULÓ KÓRHÁZ ÚJ RÉSZEINEK MEGÁLDÁSA

December 19-e kiemelten a szeretet ünnepe volt a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházában. Reggeltől kezdve sok-sok kollega azon dolgozott, hogy a harangszóval megkezdődhessen a Kozma Imre atya által celebrált karácsonyi szentmise és utána meghitt, ünnepi agapéval kedveskedhessen a kórház vezetése a dolgozóknak. Mindezek előtt Imre atya a menedzsmenttel és az érintett osztályok dolgozóival végig járta az újonnan átadott reuma centrum ambulanciáját, illetve a kardiológiai osztály coronária őrzőjét, ahová vadonatúj, modern ágyak érkeztek pályázati forrásból. Imre atya a szent mise előtt.

A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházának delegátusa, a „Norvég betegbiztonsági jó gyakorlatok megismerése” program keretein belül részt vett az Oslói Egészségügyi Technológiai Fórumon

Pályázati azonosító: HU12-0009-Action 2-2016

Projekt címe: BIR: Norvég betegbiztonsági jó gyakorlatok megismerése

Kedvezményezett neve: Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház

A program intézményre vonatkoztatott költségvetése: 2 821 600 Ft

 

Itt olvasható a hivatalos sajtóközlemény.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

a 2017. szeptemberében elindított Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről

Kórházunkban 2017. szeptemberében elindult az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), amely - a jelenleg elérhető legmagasabb fokú védelemmel ellátva - összekapcsolja egymással az egészségügyi ellátókat.

Provinzialat
Barmherzige Brüder

Taborstraße 16
A-1020 Wien

Telefon: +43 1 21121-1100
Fax: +43 1 21121-1120
Display:
http://www.irgalmasrend.hu/