Sunday 9. August 2020
Betegek világnapja 2020

ÚJRA A BETEGEK VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELTÜK

"Minden ember legnemesebb öröme, ha valami olyant cselekedhetik, amelynek tisztaságában nem kételkedik. Sem a cselekedet idején, sem a cselekedet után." - Tamási Áron
Karácsonyi ünnepség 2019 - BIK

AZ ADVENT a VÁRAKOZÁS, a SZERETET és egy kicsit a MEGEMLÉKEZÉS IDŐSZAKA

Adventi és karácsonyi ünnepség a kórházban

Az lenne a jó, ha mindennap karácsony lenne, ilyenkor az emberek összegyűlnek egy kis időre elcsendesednek, számotvetnek és összefognak, hogy közösen továbbvigyék a karácsony szentségének örökséget. Mi is ezt tettük 2019. december 13-án.

 

FIGYELEM!

XXI. századi kórház

 

Kedves Betegek, Kedves Látogatók!

 

2018-ban a Magyar Kormány 10 milliárd Ft-os támogatásából illetve az Irgalmasrend 8 milliárd Ft önerejéből megkezdődött az 1903-ban megnyitott főépület teljes felújítása, belső átépítése illetve a Vidra utcai és a központi műtő új szárnyak felépítése.

A beruházás célja egy XXI. századi követelményeknek megfelelő, magas felszereltségű kórházépület kivitelezése és ezzel együtt a betegellátás körülményeinek radikális javítása.

2019 tavaszára a beruházás olyan fázisához ért el mikor szükségessé vált egyes szakrendelések áthelyezése vagy az épületen belül vagy a kórház másik épületébe (Frankel Leó út 31.). Kérjük minden esetben, mikor vizsgálatra jönnek érdeklődjenek az adott szakrendelőben, hogy esetükben történt-e változás.

Az építkezésnek ezen szakasza jelentős zajjal, porral jár, ami kellemetlen mindenki számára.

Ezúton kérjük és köszönjük megértésüket, hogy napról napra türelmükkel segítik kórházfejlesztésünket.

Köszönettel: 

 

A kórház Kollegális Vezetősége

FIGYELEM!!!

A FRANKEL LEÓ ÚT 17-19 SZÁM ALATTI NAGY BERUHÁZÁS MIATTI VÁLTOZÁSOK

Kedves Betegeink és Hozzátartozók!

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Frankel Leó út 17-19 szám alatti és a Vidra utcai beruházás kiviteli tervének 2. üteme a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, Kozma Imre atya által elfogadásra került. 

Ennek értelmében a beruházási munkálatok abba a szakaszba érkeztek, hogy a belső udvar 2018. november 20-tól a kivitelező részére átadásra kerül, mint munkaterület, így mind az autó- mind a gyalogosforgalom megszűnik, a teherporta felől a továbbiakban nem lehet a kórházat megközelíteni. Gyalogos forgalom kizárólag a Frankel Leó utcai bejáraton lehetséges a jövőben a beruházás befejezéséig, az akadálymentesített bejárat pedig a Gránátalma Patika melletti kapunál lett kialakítva. Gépjárművel csak az utcán lehet november 20-tól megállni és parkolni.

 

Megértésüket és segítő támogatásukat köszönjük!

Kávéházi esték

A MAGYAR ZENE HANGJAI EURÓPÁTÓL ÁZSIÁIG

Koncert zenével és tánccal a magyar zenetörténet századaiból

Időpont: 2018. július 8. vasárnap 18. óra

Helyszín: Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház Árpád fejedelem útja 7 szám alatti épületének aulája

 

Belépés: díjtalan

 

Közreműködik: a Pannon Voices

Vezényel: Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy

Semmelweis nap 2018

SEMMELWEIS NAPOT ÜNNEPELTÜNK

Idén is kiosztásra kerültek a kinevezések, jutalmak, elismerések

Semmelweis Ignác Fülöp 1818. július 1-én egy fűszerkereskedő ötödik gyermekekként látta meg a napvilágot. Ugyan szülei jogásznak szánták, de az egészségügy nagy szerencséjére már első évben átiratkozott az orvostudományi karra. Nyitottságának, a tanulás és fejlődés utáni vágyának és a segíteni akarásának köszönhetően rájött mi okozza a gyermekágyi lázat. Kutatásainak majd intézkedéseinek köszönhetően óriási mértékben csökkent a szülészeti osztályon a gyermek ágyi lázban meghaltak aránya. Ennek köszönhetően tekintik őt az anyák megmentőjének. Az ő születésének évfordulóján az egész magyar egészségügy megáll és tiszteleg a szakmában dolgozók elhivatottsága, kitartása előtt. 

Provinzialat
Barmherzige Brüder

Taborstraße 16
A-1020 Wien

Telefon: +43 1 21121-1100
Fax: +43 1 21121-1120
Display:
http://www.irgalmasrend.hu/