Saturday 13. April 2024

BETEGEK VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELTÜK

“Amikor betegek vagyunk, az első gyógyszer, amire szükségünk van, az együttérzéssel és és gyengédséggel teli közelség.” (Ferenc pápa a betegek 32. világnapjára írt üzenetéből) 

 

 

Betegek világnapja alkalmából február 11-én a szentmise keretében kórházkápolnánkban is lehetőség volt a betegek szentségének közösségi felvételére.

Másnap intézményünk vezetői a Pasztorális Tanács tagjaival végigjárták a fekvőbeteg osztályokat, és ajándékként betegeinknek egy almát és az Irgalmasrend alapítója, Istenes Szent János életéről szóló könyvet adtak át. 

 

 Jelképesnek tűnhet az a néhány pillanat, amit ilyenkor egy-egy beteg ágya mellett tölthetünk, mégis kifejezi azt a szeretetteljes odafordulást, amelyet szeretnénk megadni a kórházunkban gyógyulást keresőknek.

 

Pasztorális Tanács

 

Pf. 98.
1023 Budapest
Kérjük tájékozódjanak a szakrendelések emailes és a fekvőbeteg osztályok saját telefonos elérhetősége után a weboldalon! www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/jarobetegellatas www.irgalmasrend.hu/site/budapest/gyogyitasapolas/fekvobetegellatas
Telephone: +36 1 4388605-Munkanapokon 8 és 15 óra között
Telephone: +36 1 4388606-Munkanapokon 8 és 15 óra között

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
C és B épület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
Display:
http://www.irgalmasrend.hu/