kedd 5. december 2023

Hogyan válhatok betegápoló irgalmasrendi szerzetessé?

Előfeltétel: Isten személyes meghívása

 

Ahhoz, hogy egy szerzetesi közösség tagjaivá váljunk, mindenekelőtt szükségünk van Istentől kapott lelki meghívásra.

 

Szerzetesként Krisztus követőjévé válni egy mély titok. Isten nem száll látványosan alá a mennyekből, nem beszél hozzánk égő csipkebokorból, mint Mózes korában, és a lóról sem taszít le, mint ahogy azt Szent Pál apostollal tette. Isten a hétköznapi életünkben beszél hozzánk, apró történéseken keresztül.

 

Megbizonyosodni arról, hogy Isten valóban szólít engem, egy nagy titok. Minden ember Isten előtt egyedi és megismételhetetlen. Úgy hív meg bennünket Krisztus követésére, hogy közben tiszteli szabad akaratunkat. Mindenki arra hívatott, hogy személyes talentumait, képességeit használja, és Isten szándékát felfedezze saját életében.

 

További információk. Amennyiben általános kérdései vannak a rendről, vagy hivatással kapcsolatos tanácsadásra lenne szüksége, vagy vendégként szeretne a rendben élni, vagy be szeretne lépni a rendbe, kérjük, forduljon bizalommal hozzánk.

 

Horváth Damian testvér OHHorváth Damian testvér OH

Irgalmasrendi Kórház

Széchenyi tér 5.

H-7621 PÉCS

Mob. +36301787890

www.irgalmasrend.hu

csatlakozz.oh@gmail.com

 

 

A hivatás jelei

A meghívás első jele a szívünkben érzett vágyakozás. Ez a vágyakozás nyugalommal, elégedettséggel, örömmel, békességgel és lelkesedéssel tölt el bennünket. Nem élünk lelki nyomás alatt, hanem egy természetes vonzerőt tapasztalunk a lelkünkben. Legfontosabb motivációnk pedig Istenbe vetett hitünkre épül.

 

A meghívás jele a szükséges képesség, tehetség is. A lelki meghívást csak az tudja elfogadni, aki lélekben és szellemben képes fejlődni. A szerzetesi életet nem lehet felépíteni a világból való menekülésre.

 

 

Érdeklődés, jelöltség, noviciátus

Aki úgy érzi, hogy hívatást kapott a betegápoló irgalmasrendi szerzetesi életre, felveheti a kapcsolatot a Rendünkkel. Elérhetőségeink:

 

Szívesen tájékoztatunk minden érdeklődött a Rend működéséről, a karizmánkról és az apostoli munkánkról. Miután az érdeklődő megismer bennünket, és mi is jobban megismerjük őt, eltölthet néhány napot közösségünkben, a konventben. Ezalatt az idő alatt lehetősége nyílik arra, hogy megerősödjön a hivatásában.

Aki eldönti, hogy követi Isten hívását ezen az úton, írásban kéri a provinciális atyától felvételét a Rendbe. Pozitív válasz esetén Grácban kezdi meg a jelöltségi idejét.

 

Kovács Gellért testvér örökfogadalom-tétele

Többéves felkészülés után, alkalmasság esetén az irgalmasrendi szerzetes leteszi az örökfogadalmat, mely véglegesen a Rendhez köti (a képen fr. Kovács Gellért irgalmasrendi szerzetes ünnepélyesen leteszi az örökfogadalmát Budapesten, 2011 decemberében).

Betegápoló Irgalmasrend
Magyarország

 

levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.

telefonszám:
+36 14388400, +36 14388500
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/