Montag 29. April 2024

Kápolna búcsú Vácott

Borromei Szent Károlynak, a kápolna védőszentjének ünnepét követő vasárnapon, 2023. november 5-én tartották a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolna búcsúját. 

 

Az ünnepi szentmisét Molnár Zsolt plébános mutatta be. Vele misézett Hirling Attila atya, aki hosszú időn keresztül volt a kórház munkatársa, valamint Kelemen Ervin atya, a Budai Irgalmasrendi Kórház kórházlelkésze. Együtt ünnepelt a közösséggel Koncz Asztrik irgalmasrendi szerzetes, a kórház régi és jelenlegi dolgozói, valamint a kórház betegei is. Az ünnepi alkalmat Simon Mária kántori szolgálata tette még felemelőbbé.

Zsolt atya tanításában rávilágított arra, hogy Borromei Szent Károly a XVI. században, a reformáció korában élt. Részt vállalt az egyház reformjának életté váltásában, de a változást magán kezdte. Valamint az evangélium kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy az értékességünket soha ne mások dicséretére vagy kritikájára alapozzuk. A mi értékességünk abban rejlik, hogy Isten képére és hasonlatosságára lettünk teremtve, hogy Isten gyermekei vagyunk. Külön kiemelte itt a betegeket, akik ugyan a kiszolgáltatottságukban, már nem tudnak tevőlegesen alkotni, de ez az értékességükből nem vesz el semmit.

Az ünnepi alkalom szerény szeretetvendégséggel zárult.

Betegápoló Irgalmasrend
Váci Irgalmasrendi Kórház
Március 15. tér 7-9.
2600 Vác
Telefon: +36 27 319450

Betegápoló Irgalmasrend

Váci Irgalmasrendi Kórház

2600 Vác
Március 15. tér 7-9.

Telefon: +36 27319450

Fax: +36 27315530

Darstellung:
http://www.irgalmasrend.hu/