vasárnap 9. augusztus 2020

Kedves Látogatónk!

A Budai Irgalmasrendi Kórház 210 éve, 1806-ban történt alapítása óta szolgálja az Magyarország minden részéről hozzá érkező betegek gyógyulását.

Az intézményben évente 350 000 betegtalálkozás történik. 309 aktív, 40 krónikus és 135 rehabilitációs ágyon, 40 szakrendelésen 120 orvos és 450 fő szakszemélyzet segítségével zajlik a fekvő- és járóbeteg-ellátás.

Start

ÚJRAINDULÓ JÁRÓBETEG SZAKRENDELÉSEK

A koronavírus járvány miatt a Magyar Kormány 2020. március 16-tól meghozott intézkedései és javaslatai, valamint a kórházban megalakult Koronavírus Operatív Team döntései alapján a a kórház kollegiális vezetése a járóbeteg szakrendelések újraindításával kapcsolatban következő általános információkról tájékoztatja a Betegeket, Hozzátartozókat:

 

 

Dr. Somlói Miklós

In Memoriam Dr. Somlói Miklós

 

Somlói Miklós főorvos úr 2020. május 7-én meghalt. Régóta dolgoztunk együtt. 20 éve együtt indítottuk a kardiológia osztályt az újrainduló Budai Irgalmasrendi Kórházban. Azóta is
az osztály helyettes vezetője volt, aki az elektrofiziológiai labort is vezette. Miklósra mindig számíthattam, munkáját szakmailag nagyon körültekintően végezte el. Kényesen ügyelt arra,
hogy a gyógyítása szakmailag maximálisan megalapozott legyen. Ugyanakkor kirándulásainkon felszabadultan tudott játszani, örülni az együttlétnek. A gyilkos kórral már
hosszabb ideje küzdött. Amikor az Isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a légzés túl nehéz lett átölelte és azt mondta: gyere haza fiam.
Miklós hiányoztál az elmúlt hónapokban is, de reménykedtünk, imádkoztunk, hogy újra köztünk legyél. Mostantól maradnak nekünk az emlékek, amit most még nehéz felfogni, elfogadni.

 

Isten veled Miklós !

 

Prof.Dr.Tomcsányi János

A Koronavírus Operatív Team újabb az intézetbe érkező betegeket, hozzátartozókat, látogatókat érintő kiegészítő intézkedések

 

Akut kezelésre érkező beteget kisérő személy nem léphet a kórház területére, szükség esetén a betegkísérő személyzet segít a betegeknek az adott osztályra történő fel- illetve lejutásban.

 

A Nukleáris Medicina osztály 2020. április 1-től heti egy alkalommal végez vizsgálatokat, de kizárólag csak onkológiai vagy akut ellátáshoz szükséges indikációban. Csak előzetesen egyeztetett időpontban fogadjuk a betegeket.

 

A Frankel Leó út 31. szám alatti beléptetési pont megszűnik, az Árpád fejedelem útja 7. szám alatti főbejáraton keresztül közelíthető meg 2020.03.30-tól a reuma és a kardiológiai ambulancia.

Koronavírus Operatív Team 2020. március 18-19-ei intézkedései

Kedves Betegeink és Kedves Hozzátartozók!

A koronavírus járvány miatt hozott szigorú intézkedések nyilvánvalóan megnehezítik mindenki életét, munkáját. Sok-sok türelemmel és megértéssel kell egymás felé fordulnunk. Törekedünk arra, hogy a látogatási tilalom alatt, a korlátozó intézkedések mellett is biztosítsuk a magas színvonalú betegellátást.

Ennek részét képezik a következő aktuális intézkedések:

  • Meglévő telefonos elérhetőségek mellett további mobil telefonos elérhetőségeket biztosítunk 8.00 és 16.00 óra között a hozzánk fordulók számára. A mobiltelefonok száma:

+3630 246 0146

+3630 472 6405

+3630 258 1495;

  • A csomagok eljuttatása a betegeinknek a hozzátartozóktól és viszont a következő módon lehetséges: A látogató névvel, az osztály megnevezésével ellátva a Frankel Leó út 17-19. szám alatti, illetve az Árpád fejedelem útja 7 szám alatti portán 15 és 18 óra között leadhatja a betegnek küldendő csomagot, amit 19 és 21 óra között eljuttatunk a betegeknek. A beteg csomagot a hozzátartozónak a nővérektől igényelhető zacskóban lezárva, névvel ellátva leadhatja az osztályon dolgozó nővérnek, akik összegyűjtve egy nap egy alkalommal leviszik a portára, ahonnan a hozzátartozó felveheti. A betegeket tájékoztatjuk a csomagok portára történő leadásának tényéről, hogy jelezhessék a hozzátartozónak.
  • A beléptető pontokon az intézményi dolgozók szűrése soron kívül történik, hogy a munkájukat zavartalanul és időben felvegyék/végezhessék.
  • A kardiológia ambulancia át lett költöztetve a bent fekvő betegek egészségének megóvása érdekében. Jelenleg a Frankel Leó út 31. szám felől lehet csak megközelíteni.
  • Frankel Leó út 31. szám alatti épületünk nyitvatartási rendje megváltozott: 8.00 órától 17.00 óráig tart.

Koronavírus Operatív Team 2020. március 16-ai döntései

A koronavírus járvány miatt a Magyar Kormány 2020. március 16-ig meghozott intézkedései és javaslatai, valamint a kórházban megalakult Koronavírus Operatív Team döntései alapján a következő területeken azonnali intézkedéseket rendel el a kórház kollegiális vezetése:

 

A KÓRHÁZI BELÉPTETÉSI RENDSZER A JÁRVÁNY IDEJE ALATT

 

VÁLTOZÁSOK A FEKVŐBETEG ELLÁTÁS TERÜLETÉN

 

VÁLTOZÁSOK A JÁRÓBETEG ELLÁTÁS TERÜLETÉN

 

VÁLTOZÁSOK A DIAGNOSZTIKA TERÜLETÉN

 

ELJÁRÁS KORONAVÍRUS GYANÚJA ESETÉN

 

INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS A JÁRVÁNY IDEJE ALATT

 

TOVÁBBI INTÉZKEDÉSEK A BETEGELLÁTÁSRA VONATKOZÓAN

 

RÉSZLETEKÉRT OLVASSON TOVÁBB! 

.

Megalakult a Koronavírus Operatív Team

A Magyar Kormány és az EMMI miniszter 2020. március 14-ei intézkedéseit és javaslatait követően március 15-én a kórház kollegiális vezetősége rendkívüli ülést tartott, amely során megalakította a koronavírus operatív teamet, illetve a koronavírus miatt kialakult helyzet kapcsán egyeztette és meghozta a megfelelő betegellátás érdekében szükségszerű sürgős intézkedéseket. 2020. március 16-tól a az operatív team minden nap 9-kor megbeszélést tart és az aktuális helyzetet értékelve további intézkedéseket határoz meg.

Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat, ahol az aktuális rendelkezésekről folyamatosan informáljuk Önöket.

 

LÁTOGATÁSI TILALOM!

Tisztelt Betegek!

Tisztelt Látogatók, Hozzátartozók!

 

 

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos által 2020. március 8-án kiadott határozata alapján 2020. március 9-én 10.00 órától visszavonásig a kórház valamennyi fekvőbeteg osztályára látogatási tilalom lett elrendelve.

A tilalom elsődleges célja, hogy gyakran idős, legyengült védekezőképességű betegeinket megvédjük az esetleges fertőzéstől. 

 

Kérjük, a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását!

 

A kórház vezetése

 

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
Pf. 98.
1023 Budapest
Telefon: +36 1 4388400
Telefon: +36 1 4388500

Betegápoló Irgalmasrend
Budai Irgalmasrendi Kórház
levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.
főépület címe:
1027 Budapest, Frankel Leó út 17-19.
központi telefonszám:
+36 14388400, +36 14388500
fax: +36 12125378
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/