vasárnap 19. május 2024
A Betegápoló Irgalmasrend értékei
A hospitalitás, a befogadó szeretet a rendi karizmánk

A hospitalitás, a befogadó szeretet a rendi karizmánk

A köréje sorakozó értékek a minőség, a tisztelet, a felelősség és a spiritualitás. Ezek segítenek bennünket abban, hogy jobban megértsük karizmánkat.

Értékeink: minőség

Minőség

A minőség alatt kiválóságot, szakértelmet értünk, teljes körű szolgáltatást, az új igények iránti érzékenységet, az együttműködés modelljét, Istenes Szent János hagyományának ápolását, a betegeket szolgáló és óvó intézményeket, épületeket és gyógyászati berendezéseket.

Értékeink: tisztelet

Tisztelet

Tevékenységünkben meghatározó az embertársaink iránt érzett tisztelet. A tisztelet része: az emberhez méltó bánásmód, a szociális szakértelem, a munkatársakért vállalt felelősség, a megértés, a holisztikus szemlélet, a szociális szolgáltatások, a hozzátartozók bevonása az intézmények tevékenységébe.

Értékeink: felelősség

Felelősség

Legfontosabb feladatunk: hűség Istenes Szent János eszméjéhez és a Rend küldetéséhez. A legfontosabb területek, melyekre fokozottan figyelünk: etika (bioetika, szociális etika, gazdasági etika), a teremtett világ védelme, a szociális felelősség, a fenntarthatóság, az igazságosság és szolgáltatásaink méltányos elosztása.

Értékeink: spiritualitás

Spiritualitás

Intézményeinkben pasztorális tevékenységet folytatunk: evangelizáció, lelki programok más vallásúaknak, ökumené, plébániákkal és vallási közösségekkel való együttműködés.

Betegápoló Irgalmasrend
Magyarország

 

levelezési cím:
1023 Budapest, Frankel Leó út 54.

telefonszám:
+36 14388400, +36 14388500
Megjelenítés:
http://www.irgalmasrend.hu/